fbpx
VI MATCHER TILBUD, FRA ANDRE PROFESSIONELLE GULVFIRMAER

Få et uforpligtende tilbud

RING
42 60 29 29

GUIDE: HVAD ER GULVAFSLIBNING?

Gulvafslibning er en proces, hvor du sliber det øverste lag af dit gulv med en gulvslibemaskine.

Hvad er en gulvafslibning, og hvorfor er det vigtigt for mig?

Gulvafslibning er en proces, hvor du sliber det øverst lag af dit gulv med en gulvslibemaskine.

Gulvafslibning og gulvbehandling giver dig altså flotte gulve, der står som nye.

En professionel gulvafslibning og efterfølgende behandling af dine gulve kan på længere sigt også spare dig for en masse penge, og med løbende vedligeholdelse forlænger du trægulvets levetid.

Hvad kan en gulvafslibning gøre for dig og dine gulve?

Afhængigt af hvor dybt man sliber, kalder man det enten en letslibning eller en fuldslibning. Det vurderes ud fra trægulvets stand.

Letslibning: Ved nogle trægulve er det ikke nødvendigt at slibe selve træet. Man kan nøjes med at slibe den gamle overfladebehandling af og derefter lægge en ny gulvbehandling. Det er en simpel behandling, der nemt kan forlænge dit gulvs liv.

Fuldslibning: Hvis dine gulve har dybere ridser og skader, skal du typisk have udført en fuldslibning. Det består i, at man sliber et meget tyndt lag af trægulvets overflade og derefter lægger en ny gulvbehandling.

Skulle du have et fernisbelagt gulv eller et malet trægulv, vil det højst sandsynligt være nødvendigt med en gulvafhøvling.

Det kan blive dyrt ikke at slibe sine trægulve. Slibes gulvet ikke, kan det resultere i, at trægulvet tager skade, og så kan det være nødvendigt at udskifte hele gulvet. Og hvem har penge og lyst til at skifte et ellers flot trægulv?

Gulvafslibning på den rigtige og den forkerte måde

En god gulvafslibning resulterer i, at du:

  • forlænger levetiden på dit trægulv
  • får et flot og jævnt trægulv
  • sparer penge på udskiftning

Hvis en gulvafslibning derimod udføres forkert eller dårligt, kan det have store konsekvenser. Både for dit trægulv og din økonomi. Det kan nemlig betyde:

  • et ødelagt trægulv, der skal udskiftes, hvis det er blevet slebet for dybt
  • et ujævnt trægulv med en dårlig balance
  • ødelagte/beskadigede fodlister og dørkarme

Det er derfor vigtigt altid at bruge et professionelt gulvfirma med gode anmeldelser, som ved, hvad de laver og arbejder med.

Det er af ovenstående årsager, at vi som tommelfingerregel ikke anbefaler, at du selv sliber sit trægulv, men i stedet benytter dig af en professionel gulvsliber.

Skulle du alligevel have mod på selv at gå i gang med gulvafslibningen hjemme hos dig selv for at spare penge på gulvafslibning, så anbefaler vi, at du kontakter en professionel gulvsliber, inden du går i gang.

Husk efterbehandlingen af gulvet

Så snart dine trægulve er blevet slebet, er det vigtigt at vaske gulvet og give det den rigtige efterbehandling. En efterbehandling eller gulvbehandling har til formål at danne et beskyttende lag på trægulvets overflade og dermed beskytte selve træet.

Dette gøres typisk med:

Du kan sammenligne en gulvbehandling med et cover til din smartphone. Hvis du har haft et cover på din smartphone, siden den var helt ny, vil du også kunne se, at den selv efter lang tids brug er i næsten perfekt stand. Det samme gælder trægulve, som er overfladebehandlet.

 

- KONTAKT OS

TELEFON

Telefon:  +45 42 60 29 29
Ring eller skriv til os alle dage 
07 – 20

MESSENGER

Facebook: Jeres Gulvsliber
Send os en besked og vi svarer indenfor 24 timer

E-MAIL

Mail: info@jeresgulvsliber.dk
Skriv en mail til os og vi svarer indenfor 24 timer

KONTAKT

Virksomhed: Jeres Gulvsliber
Find alle vores kontaktinfo og muligheder